Pek çok kullanıcı ücretsiz VPN servisi veren pek çok uygulama olduğunu düşünebilir fakat durum tam olarak böyle değil. Var olan ücretsiz VPN uygulamaları da size kısıtlı özellikler sunuyor.
Bu uygulamaları kullanmamak ya da kısıtlı özellikler ile kullanmak arasında çok büyük bir fark bulunmuyor. Bu yüzden eğer size maksimum verim sağlayacak ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir VPN hizmeti arıyorsanız, ücretli VPN hizmetlerine yönelmek çok daha iyi olacaktır.
Bir diğer yandan piyasada bulunan ve ücretsiz şekilde hizmet veren pek çok VPN servisi ciddi güvenlik açıklarına sahip. Yani siz VPN kullanarak verileriniz çalınmasının önüne geçmek ya da güvenliğinizi maksimum seviyeye getirmek isterken, bazı ücretsiz VPN uygulamalarını kullanarak çok daha ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.
Bu ciddi problemlerin başında da tehlikeli malware ya da tracker yazılımların cihazınıza sızması, kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık geliyor. Bu gibi sorunlarla karşılaşmamak adına da ücretli VPN servisi veren uygulamalara yönelmek gerekiyor.
Yine de şunu unutmamakta fayda var: Ücretli VPN hizmeti veren pek çok uygulama kullanıcıları için kısıtlı özelliklere sahip fakat verim alabilecekleri ücretsiz paketler de sunuyor.
Aynı zamanda kullanıcıların bir VPN programı satın almadan önce test etmelerini sağlayan ücretsiz deneme sürümü de bulunuyor. Yani bir programı ücretsiz olarak deneyebiliyor ve memnun kalırsanız satın alıyorsunuz.
Peki ücretli olmasına rağmen ücretsiz versiyonu da bulunan, kullanıcılarına deneme sürümü gibi bir avantaj sunan VPN uygulamaları hangileri? Sizler için bu konuyu araştırdık ve hem bu şartları sağlayan hem de en iyi VPN servisi olarak değerlendiren uygulamaları inceledik.
Ücretsiz VPN hizmeti nasıl alınır?
Ücretsiz VPN hizmetleri kullanılması, kişisel verilerin çalınması gibi riskler ortaya çıkardığı için genellikle önerilmiyor. Fakat bazı uygulamaların ücretsiz sürümlerinden faydalanmak ya da 30 gün boyunca para iade garantisi ile kullanmak mümkün.
Örneğin Express VPN için aylık abonelik ücretleri oldukça düşük olmakla birlikte, 30 gün içerisinde uygulamadan memnun kalmazsanız paranızı geri alabiliyorsunuz. Yani uygulama tarafından 30 günlük bir para iade garantisi sunuluyor.
Eğer 30 günlük deneme süreci sonucunda uygulamadan memnun kalırsanız -ki muhtemelen kalırsınız- aboneliğinizi sürdürebilir, istediğiniz zaman da abonelikten ayrılabilirsiniz. Üstelik Express VPN piyasada bulunan en hızlı VPN servisleri arasında yer alır.
Yine ücretli üyelik isteyen fakat 45 gün boyunca para iade garantisi ile ücretsiz olarak kullanabileceğiniz bir diğer uygulama da CyberGhost VPN olarak karşımıza çıkıyor.
CyberGhost VPN özellikle uzun süreli üyeliklerde oldukça avantajlı fiyatlar sunuyor. Aynı zamanda herhangi bir üyelik gerektirmeden kullanabileceğiniz 24 saatlik ücretsiz bir VPN servisi de bulunuyor.
Eğer bu iki uygulamadan memnun kalmazsanız, alternatif olarak kullanabileceğiniz başka uygulamalar da var. Örneğin yine 30 günlük bir para iade garantisi sunan ve bu şekilde ücretsiz olarak kullanılabilecek SurfShark VPN bunlardan biri.
Yukarıda saymış olduğumuz üç uygulama benzer özelliklere sahip olsa da, bazı küçük detaylar ile birbirinden ayrılabilir. Yine de üçü de ücretsiz olarak kullanılabilir ve memnun kaldığınız takdirde düşük ücretler ile maksimum verimlilikte bir VPN hizmeti almanızı sağlar.
Bu uygulamalar piyasanın öne çıkan uygulamaları olarak değerlendiriliyor. Fakat elbette yalnızca bu uygulamalar yok. Alternatif olarak değerlendirebileceğiniz, yine ücretsiz programları bulunan başka uygulamalar da var.
Alternatif olarak değerlendirilebilecek uygulamalar arasında Hide.Me VPN, HotSpot Shield VPN ve Nord VPN öne çıkıyor. Siz de bu uygulamalardan herhangi birini kullanarak maksimum performans sağlayan bir VPN hizmetinin ve sınırsız bir i̇nternet deneyiminin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.
Üyelik almadan kullanılabilecek ücretsiz VPN hizmeti var mı?
İnternet üzerinde herhangi bir ücret ödemeden kullanabileceğiniz sayısız VPN programı bulunuyor. Fakat bunları kullanmak ne kadar güvenli?
Burada önceliğiniz ücretsiz bir VPN uygulaması kullanmadan önce, üyeliksiz şekilde kullanabileceğiniz uygulamaların sizi ne kadar koruduğunu bilmeniz olmalı. Çünkü güven vermeyen ücretsiz uygulamaları kullanarak, bir yandan da verilerinizin çalınmasına göz yummuş olursunuz.
Günümüzde güvenlik duvarlarının aşılması malware ya da tracker yazılımları ile gerçekleşiyor. İşte ücretsiz VPN uygulamaları da bu yazılımların cihazlarınıza sızması için uygun zemini hazırlıyor.
Bu yüzden yukarıda saydığımız belirli bir süreyle de olsa ücretsiz olarak kullanabileceğiniz uygulamalara yönelmek çok daha doğru olacaktır. Aynı zamanda bu uygulamaların sunmuş olduğu üyelik ücretleri de belinizi bükecek denli yüksek değil.
Her şeyden önemlisi bu uygulamaların güvenli olduğundan, verilerinizin korunmasına dair maksimum güvenlik önlemleri ile donatıldığından emin olmuş olacaksınız. Bu da diken üstünde değil, keyifli bir i̇nternet deneyimi yaşamanızı sağlayacaktır.
Tüm bunların dışında söz konusu uygulamalar ülkenizde yaşanan erişim engeli gibi sıkıntıları aşmanıza da yardımcı olur. Örneğin ülkenizde Twitter ya da Youtube gibi mecralar yasaklanmış olabilir ve VPN hizmeti almak da bu erişim engellerini kolay bir şekilde aşmanıza yardımcı olur.
Oyun sırasında yaşanan donma sorunları giderilir. Netflix ya da benzeri yayın platformları üzerinde yüksek çözünürlüklü olarak yayınları izlemeye devam edebilirsiniz. Bu öne çıkan özelliklerin dışında elbette daha pek çok avantaja da sahip olabilirsiniz.
Yukarıda saymış olduğumuz 6 uygulama, Türkiye’de kullanılabilecek ücretsiz ve hızlı VPN uygulamaları arasında yer alıyor. Bu yüzden bunları gönül rahatlığı ile kullanabilir ve i̇nternet deneyiminizi çok daha güvenli ve hızlı bir hale getirebilirsiniz.
Son olarak; bizim önerimiz ücretsiz ve üyelik gerektirmeyen uygulamaları kullanmak yerine, 30 ya da 45 günlük para iade garantisi ile yukarıda saymış olduğumuz uygulamaları kullanmanız.
Çünkü güvenlik açıkları bırakarak riske girmek yerine, küçük bir ücretle güvenliği maksimum seviyeye çıkarmak çok daha doğru bir hamle. Üstelik veri hırsızlığı, dolandırıcılık ve benzer suçların sayısının arttığı böyle bir dönemde.
Bir diğer yandan bugüne dek tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sayısız erişim engeli uygulandı. Bu internete ödediğimiz paranın çöpe gitmesine, beklediğimiz ya da ihtiyaç duyduğumuz gibi bir i̇nternet hizmeti alamamamıza neden oluyor.
İşte bir VPN servisi burada devreye girer ve size i̇nternet servis sağlayıcınızdan çok daha hızlı ve çok daha iyi bir i̇nternet hizmeti sunar. Kısacası bir VPN hizmeti kullanarak ödediğiniz paranın hakkını almış olursunuz.
Puan | 9.9/10 | 9.8/10 | 9.6/10 |
Fiyat | 8,32$ - 12,95$ (aylık) | 3,29$ - 11,95$ (aylık) | Aylık 1.96€ ila 11.45€ arasında |
Kontrat Süreleri | 1 ay, 6 ay, 12 ay | 1 ay, 1 yıl, 2 yıl | 1 ay, 6 ay, 24+3 ay |
Sunucu Sayısı | 160 sunucu | 5200+ sunucu | 3200’den fazla |
Sunucu Lokasyonları | 94 ülke | 60 ülke | 65 ülke |
Eşzamanlı Bağlantı | 5 cihaz | 6 cihaz | Sınırsız |
Ücretsiz Deneme | Evet (30 günlük) | Evet (30 günlük) | 30 gün ücretsiz denenebilir |